@misc{oai:ocuocjc.repo.nii.ac.jp:00000585, author = {Ikema, Miwa and 山里, 恵子 and 前里, 光盛}, month = {2022-02-10}, note = {The morality of tipping is an interesting question that has hardly been engaged in philosophy. The aim of this paper is to grapple with the question of whether customers in restaurants ought to tip their servers. Working from an ethics of care, I will argue that customers ought not to tip their servers because the tipping practice itself is morally objectionable. Since the convention of tipping is inherently exploitative, fosters relationships of competition among fellow service workers, encourages vicious character traits, and compromises individual autonomy, I argue that we ought to act in ways that encourage the abolishment of the tipping practice. This includes the conscientious refusal to tip servers at restaurants to avoid the continued maintenance of the social convention.。チップは払うものだとする道徳性は、哲学の分野ではこれまであまり取り上げることのなかった興味深い問題である。この論文の目的は、レストランで顧客がウェイター /ウェイトレス(以後、両者を代表してウェイトレスと表示)にチップを払うべきか否かを問い質すことである。チップ行為をケアの倫理という観点からみると、顧客は、ウェイトレスにチップを払うべきではないと思う。チップ行為の慣習は、道徳的に好ましくないからである。チップ行為の慣習は搾取的であり、ウェイトレス同士の競争を助長し、利己主義を助長し、個人としての自立心を損なうので、私は、チップ慣習を撤廃するあらゆる行為に賛同するものである。また、この行為には、レストランでのチップサービスに対し社会慣例上、今尚有り続けるものを無効にするための良心的拒否も含まれている。}, title = {TO TIP OR NOT TO TIP? THAT’S A PHILOSOPHICAL QUESTION!*}, year = {} }